مقاله مروری تحلیلی بر روش های جداسازی و اندازه گیری اسید گلیسیریزیک از گیاه شیرین بیان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۳ در گیاهان دارویی از صفحه ۱ تا ۱۰ منتشر شده است.
نام: مروری تحلیلی بر روش های جداسازی و اندازه گیری اسید گلیسیریزیک از گیاه شیرین بیان
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله شیرین بیان
مقاله جداسازی
مقاله خالص سازی
مقاله گلیسیریزیک اسید
مقاله گلیسیریزین
مقاله گلیسیرتنیک اسید

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: خان احمدی معصومه
جناب آقای / سرکار خانم: نقدی بادی حسنعلی
جناب آقای / سرکار خانم: آخوندزاده شاهین
جناب آقای / سرکار خانم: خلیقی سیگارودی فرحناز
جناب آقای / سرکار خانم: مهرآفرین علی
جناب آقای / سرکار خانم: شهریاری سهیلا
جناب آقای / سرکار خانم: حاجی آقایی رضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
گیاه شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L)، یک گیاه چند ساله از خانواده بقولات Fabaceae است. این گیاه به واسطه دارا بودن ترکیبات ثانویه مهم در ریزوم خود در دنیا حائز اهمیت بوده و مورد توجه صنایع دارویی، غذایی و حتی دخانیات قرار گرفته است. این گیاه به علت مصارف گسترده جهانی از نظر صادرات دارای اهمیت زیادی می باشد. مهم ترین ترکیب فعال آن از دسته ساپونین ها [تری ترپن ۵ حلقه ای]، به نام گلیسریزیک اسید است که دارای سه گروه کربوکسیل و پنج گروه هیدروکسیل می باشد. این ترکیب دارای خواص فارماکولوژیک گسترده ای می باشد که می توان به اثرات ضدالتهابی و ضد حساسیتی آن در آسم، اگزما و سایر بیماری ها اشاره نمود. روش های مختلف جهت جداسازی، خالص سازی و تعیین مقدار گلیسریزیک اسید وجود دارد. استفاده از حلال های گوناگون، آب، روش های ترکیبی، رزین های ماکرو- متخلخل و سورفاکتانت های غیریونی آبی از مهم ترین تکنیک های استخراج این ترکیب و استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا از مهم ترین روش های تعیین مقدار آن می باشد.