مقاله تعیین غلظت آرسنیک در کنسرو ماهی تن عرضه شده در شهرستان های اصفهان و شهرکرد که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۳ در شیلات از صفحه ۳۷ تا ۴۲ منتشر شده است.
نام: تعیین غلظت آرسنیک در کنسرو ماهی تن عرضه شده در شهرستان های اصفهان و شهرکرد
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آرسنیک
مقاله کنسرو ماهی تن
مقاله ایران

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: رحیمی ابراهیم
جناب آقای / سرکار خانم: فدایی فرد فیروز
جناب آقای / سرکار خانم: کریمی مریم
جناب آقای / سرکار خانم: شاکریان امیر
جناب آقای / سرکار خانم: گرشاسبی شهریار

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
آلودگی ماهی و فرآورده های دریایی به فلزات سنگین به علت خطرات بالقوه ای را که برای مصرف کنندگان ماهیان آلوده به همراه دارد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. موجودات دریایی قادرند آرسنیک را در محدوده بین ۱-۱۰۰ میلی گرم در کیلوگرم از محیط دریافت و در بدن شان تجمع نمایند، بنابراین مواد غذایی دریایی منبع مهم آرسنیک محسوب می شوند. در این پژوهش، میزان آرسنیک در ۶۰ نمونه کنسرو ماهی تن اندازه گیری شد. میزان غلظت آرسنیک در نمونه های ماهی تن کنسرو شده در محدوده مابین ۰٫۰۲-۰٫۱۴۷ میکروگرم در گرم با میانگین ۰٫۰۷۲ میکروگرم در گرم بود. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت آرسنیک نمونه های ماهی تن زیر حد تعیین شده در استاندارد اتحادیه اروپا بوده است. البته باید ارزیابی مخاطرات در ارتباط با این فلز از طریق مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد.