مقاله تعیین رطوبت بذر برخی از گیاهان زراعی بدون آسیاب کردن که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۹۳ در تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر) از صفحه ۴۵ تا ۵۰ منتشر شده است.
نام: تعیین رطوبت بذر برخی از گیاهان زراعی بدون آسیاب کردن
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آون
مقاله بذر
مقاله خشک کردن
مقاله غلات
مقاله لوبیا

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: نه بندانی علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: ربانی محمدیه ریحانه
جناب آقای / سرکار خانم: حسینی سیده مرضیه
جناب آقای / سرکار خانم: خیرآبادی فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: قادری فر فرشید

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدار آب موجود در بذر را به عنوان مقدار رطوبت بیان می کنند. مقدار رطوبت بذر یکی از عوامل موثر بر طول عمر، قابلیت حیات بذر، قابلیت انبارداری و تجارت بذر می باشد. انجمن بین المللی آزمون بذر برای خشک کردن بذرها دو دمای ۱۰۳ و ۱۳۰ درجه سانتی گراد را پیشنهاد کرده است. این انجمن در روش خود بیان داشته که برخی از بذرها نیاز به آسیاب ریز و برخی دیگر نیاز به آسیاب درشت دارند. انجام آسیاب به دلایل مختلفی از جمله یکسان نبودن اندازه بذرهای آسیاب شده و از دست رفتن مقداری از رطوبت بذرها در زمان آسیاب کردن سبب ایجاد خطا در اندازه گیری درصد رطوبت بذر می شود. به همین دلیل در این مطالعه مدت زمان لازم برای تعیین رطوبت بذر برخی از گیاهان زراعی در روش آون بدون انجام آسیاب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد زمان لازم برای تعیین رطوبت بذر در بذرهای گندم، جو و برنج به ترتیب در ۱۴٫۴۱، ۱۴٫۰۲ و ۱۶٫۶۰ ساعت و در بذرهای ذرت و لوبیا به ترتیب در ۱۳٫۶۳ و ۱۵٫۲۲ ساعت بود. با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می گردد به منظور تعیین رطوبت بذرهای نشاسته ای و نیز در شرایطی که امکان آسیاب کردن بذرها وجود ندارد این بذرها را به مدت ۱۴ تا ۱۷ ساعت در آون در دمای ۱۳۰ درجه سانتی گراد قرار گیرد.