مقاله تعیین ترکیبات عناصر معدنی و اسیدهای آمینه فیله ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در شیلات از صفحه ۹۳ تا ۱۰۲ منتشر شده است.
نام: تعیین ترکیبات عناصر معدنی و اسیدهای آمینه فیله ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله عناصر معدنی
مقاله سطوح اسیدهای آمینه
مقاله ماهی شوریده دهان سیاه
مقاله فلزات سنگین
مقاله دریای عمان

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: حسینی شکرابی سیدپژمان
جناب آقای / سرکار خانم: حسینی سیدابراهیم
جناب آقای / سرکار خانم: سلطانی مهدی
جناب آقای / سرکار خانم: کمالی ابوالقاسم
جناب آقای / سرکار خانم: ولی نسب تورج

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) به عنوان یک ذخیره جدید و ارزشمند در آب های مزوپلاژیک دریای عمان تلقی می گردد. در این پژوهش، ترکیبات عناصر معدنی کمیاب (شامل آهن، مس، روی و منگنز) و فراوان (شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم) توسط روش هضم ماکرویو و دستگاه جذب اتمی و همچنین سطوح اسیدهای آمینه (با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا) در بخش خوراکی عضله ماهی محاسبه شدند. در میان عناصر فراوان، بیش ترین و کم ترین غلظت نسبت به سایر عناصر به ترتیب مربوط به پتاسیم (۱۶۸٫۶۷±۰٫۳۱۴ قسمت در میلیون) و کلسیم (۱۱٫۸۲±۰٫۰۲۸ قسمت در میلیون) مشاهده شد (p<0.05). ترتیب غلظت عناصر کمیاب به صورت آهن> روی> مس> منگنز بر حسب میلی گرم در کیلوگرم وزن خشک در ماهیچه ماهی ثبت شد. مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری به ترتیب ۸٫۹۶±۰٫۲۳۰ و ۹٫۷۱±۰٫۲۱۸ گرم در ۱۰۰ گرم وزن تر محاسبه شد. در بین اسیدهای آمینه شناسایی شده، بیش ترین میزان را گلوتامیک اسید (۳٫۷۳±۰٫۲۶۹ گرم در ۱۰۰ گرم وزن تر) به خود اختصاص داد (p<0.05). تجزیه و تحلیل ها نشان داد که گوشت این ماهی می تواند یک منبع ارزشمند از آهن، روی و اسیدهای آمینه ضروری باشد. همچنین میزان غلظت فلزات سنگین نیز در عضلات کم تر از سطوح قابل قبول استانداردهای جهانی مشاهده شد.