سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سعید ناشرالاحکامی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی متالورژی و مواد
محمد حبیبی پارسا – دانشیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانش
محمود اتحاد – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی،

چکیده:

یکی از عمده ترین محدودیت ها در شکل دادن مطلوب ورق های فلزی، مواجهه با پدیده ی برگشت فنری است، که مهمترین عامل برای عدم دقت ابعادی ورق های فلزی پرس شده یا خمش یافته است. بنابراین ارزیابی و پیش بینی برگشت فنری بعد از فرآیند شکل دهی، برای کنترل ابعادی مسئله مهمی می باشد. پانل های ساندویچی چندلایه نیز از جمله مواد مرکب جدیدی هستند، که کاربردهای گسترده ای در صنایع خودروسازی، هواپیما سازی و ساختمانی پیدا کرده اند. هدف این مقاله بررسی برگشت فنری پانل های ساندویچی با دو انحنای اصلی می باشد. به این منظور پانل های ساندویچی متشکل از آلومینیوم/پلیمر/آلومینیوم ساخته شد و برگشت فنری آن ها، پس از یک فرآیند خم کاری دو انحنایی تحقیق شد. و سرانجام تاثیر پارامترهای هندسی مختلف از جمله؛ ضخامت پانل ها و شعاع های انحنا بر روی میزان برگشت فنری بررسی شده است. نتایج نشان دادند که افزایش شعاع انحنا و نیز افزایش ضخامت ورق چندلایه، منجر به کاهش برگشت فنری در هر دو جهت اصلی می شود