مقاله بررسی میزان آرسنیک در محصولات کشاورزی، فرآورده های دامی و آب شرب روستاهای شهرستان قروه و بیجار استان کردستان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۱ در بهداشت مواد غذایی از صفحه ۳۳ تا ۴۲ منتشر شده است.
نام: بررسی میزان آرسنیک در محصولات کشاورزی، فرآورده های دامی و آب شرب روستاهای شهرستان قروه و بیجار استان کردستان
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله محصولات کشاورزی
مقاله فرآورده های دامی
مقاله آب شرب
مقاله آرسنیک
مقاله استان کردستان

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: پیرصاحب مقداد
جناب آقای / سرکار خانم: درگاهی عبداله
جناب آقای / سرکار خانم: گلستانی فر حافظ

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
آلودگی محیط زیست و مواد غذایی به عنصر سمی آرسنیک یکی از مسائل مهمی است که موجب به خطر انداختن بهداشت عمومی و سلامت موجودات زنده می شود. در این تحقیق تعداد کل ۹۸۳ نمونه شامل آب شرب، محصولات کشاورزی و فرآورده-های دامی (گوشت و شیر) از نظر آلودگی آرسنیک مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش بیشترین غلظت آرسنیک (۱٫۷۳۷ mg/l) را در آب لوله کشی روستای علی آباد نشان داد. بالاترین میانگین آلودگی آرسنیک در گندم در نمونه های روستای گیکلو و گوندک (۰٫۱۴ mg/kg) اندازه گیری شد. به همین ترتیب بیشترین میانگین آلودگی در جو، نخود و عدس به ترتیب در نمونه های روستاهای گوندک (۰٫۱۱ mg/kg)، گیکلو (۰٫۰۱۳ mg/kg) و قوجاق (۰٫۰۱۷ mg/kg) به دست آمد. به علاوه، بیشترین میانگین غلظت آرسنیک در نمونه های گوشت در روستای قوجاق (۰٫۱۶۷ mg/kg) و برای شیر در روستای گوندک (۰٫۰۱۲۹ mg/l) به دست آمد. طبق نتایج مطالعه میزان آرسنیک در تمامی نمونه های بسیار کمتر از حداکثر میزان مجاز آرسنیک در مواد غذایی سایر کشورها قرار داشت. اما میزان آرسنیک در نمونه های آب در تمامی موارد در مقایسه با حداکثر میزان مجاز آرسنیک در آب آشامیدنی و طبق استاندارد ملی ایران (۰٫۰۱ mg/l) 174 برابر بیشتر بود. بنابراین انجام مطالعات جامع در مورد آلودگی منابع آب این منطقه ضروری است.