مقاله ارزیابی مدیریت بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۹۲ در شیلات از صفحه ۱۱۹ تا ۱۲۷ منتشر شده است.
نام: ارزیابی مدیریت بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مدیریت بهداشتی
مقاله استان مازندران
مقاله قزل آلای رنگین کمان

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: قیاسی مریم
جناب آقای / سرکار خانم: ذریه زهرا سیدجلیل
جناب آقای / سرکار خانم: باهنر علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: پورغلام رضا
جناب آقای / سرکار خانم: فارابی سیدمحمدوحید
جناب آقای / سرکار خانم: بینایی محمد
جناب آقای / سرکار خانم: سعیدی علی اصغر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
طی سال های ۱۳۸۵، ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ به ترتیب اطلاعات مربوط به وضعیت بهداشتی ۲۳، ۲۱ و ۲۰ مزرعه تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران واقع در مناطق هراز، دو هزار و سه هزار تنکابن، ساری و چالوس در قالب پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که میانگین تولید مزارع از ۷۵٫۳ تن در سال ۱۳۸۵ به ۱۰۶٫۴ تن در سال ۱۳۸۷ رسیده است و این در حالی بود که تغییری در سطح زیر کشت و حجم آب مصرفی که در ۹۰ درصد موارد از رودخانه تامین گشته بود، مشاهده نگردید. از طرفی با بروز بیماری در ۵۶ درصد مزارع در سال ۸۵، ۷۱ درصد در سال ۸۶ و ۸۵ درصد در سال ۸۷ نشان از رشد صعودی این پدیده در مزارع داشت که مهم ترین بیماری عفونی گزارش شده استرپتوکوکوزیس با درصد فراوانی ۵۳، ۷۲ و ۸۳ درصد به ترتیب طی سال های ۸۵، ۸۶ و ۸۷ بود. همچنین نتایج فعالیت های درمان و ضدعفونی نشان داد که به ترتیب در سال ۸۵، ۳۴٫۷ درصد مزارع، در سال ۸۶، ۷۱٫۴ درصد مزارع و در سال ۸۷، ۷۵ درصد مزارع اقدام به انجام ترکیبی از عملیات ضدعفونی و درمان داشته اند و در این میان، بیشترین داروی مصرفی در مزارع آنتی بیوتیک ها بودند که در سال ۸۵، ۱۸٫۸ درصد در سال ۸۶، ۳۴٫۴ درصد و در سال ۸۷، ۵۲٫۸ درصد بود. همچنین بالابودن میزان ازت آزاد و پراکساید جیره غذایی موجب مسمومیت و بروز تلفات در ماهیان مزارعی که غذای دستی مصرف نموده و از انبارداری مناسبی برخوردار نبودند نیز وجود داشت. نتایج نشان داد که افزایش تولید در واحد سطح بخاطر افزایش وزن بازاری ماهی بدون ملاحظات بهداشتی در سال های اخیر تبعاتی چون افزایش بروز بیماری و بروز تلفات قابل ملاحظه گردیده است.