مقاله ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در بهداشت مواد غذایی از صفحه ۶۳ تا ۷۱ منتشر شده است.
نام: ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نیترات
مقاله رنگ سنجی
مقاله HPLC
مقاله ارزیابی اقتصادی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مرادی مسعود
جناب آقای / سرکار خانم: شرفی کیومرث
جناب آقای / سرکار خانم: دلانگیزان سهراب
جناب آقای / سرکار خانم: جمشیدپور ستار

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
نیترات یکی از ترکیبات طعم دهنده، تثبیت کننده رنگ و مانع رشد میکروارگانیسم های بی هوازی در فرآورده های گوشتی می باشد. میزان بالای آن در مواد غذایی موجب بیماری مت هموگلوبینمیا و سرطان زایی می شود و اندازه گیری آن جهت تامین سلامت مصرف کنندگان ضروری است. از روش های رایج اندازه گیری نیترات، روش رنگ سنجی و HPLC می باشد. در اندازه گیری نیترات، کارایی، دقت، سرعت و میزان مواد مصرفی از نظر اقتصادی مهم می باشند. لذا این دو روش استاندارد از نظر اقتصادی با هم دیگر مقایسه شده اند. در این مطالعه هزینه های سرمایه گذاری اولیه، پرسنل، مواد مصرفی و وسایل غیرمصرفی در دو روش محاسبه گردیده و در نهایت ارزش خالص هزینه ها (NPV: Net Present Value) برای هر کدام به دست آمد. نرخ بهره از ۴ تا ۳۰% در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد میزان سرمایه گذاری اولیه، هزینه سالیانه پرسنل و مواد مصرفی در روش رنگ سنجی به ترتیب برابر ۲۷۴۰۰۰۰۰، ۳۷۹۰۸۰۰۰۰ و ۲۱۴۲۸۹۱۳۰ ریال و درروش HPLC به ترتیب برابر ۳۴۲۰۰۰۰۰۰، ۲۵۲۷۲۰۰۰۰ و ۷۶۳۳۰۸۰ ریال می باشد. میزان NPV در حداقل و حداکثر نرخ بهره در نظر گرفته شده (۴ و ۳۰%) در روش رنگ سنجی برابر ۸۳۶۸۳۴۴۰۰۰ و ۲۲۴۲۳۳۰۰۰۰ ریال و در روش HPLC برابر ۴۰۳۵۸۴۸۰۰۰ و ۱۲۰۷۵۴۴۰۰۰ ریال می باشد. بنابراین روش HPLC اقتصادی تر بوده (ارزش فعلی هزینه ها ۲ برابر کمتر از روش رنگ سنجی) و پیشنهاد می گردد در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی در آزمایشگاه های دستگاه های نظارتی (اداره استاندارد و معاونت غذا و دارو) از این روش استفاده گردد.