سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

شهلا سلمانیان – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
علیرضا صادقی ماهونک – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

چکیده:

امروزه استفاده از گیاهان دارویی جهت درمان بیماری های مزمن از جمله تصلب شرایین و سرطان توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده است و لیک گیاهان دارویی با ارزشی از خانواده گل سرخ و جنس کراتگوس است که جهت درمان بیماریهای قلبی – عروقی و نیز بهعنوان منبع غنی از انتی اکسیدان های طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت دارویی آن به دلیل وجود ترکیبات فنولی است این گیاه به دلیل برخورداری از بیوفلاونوییدها و پیروانتوسیانین ها جایگاه ویژه ای در صنایع دارویی دارد نتایج نشان داده است که بیماران قلبی که میزان ۶۰۰mg/d از عصاره ولیک را دریافت نمودند نسبت به بیماران شاهد فشار خون و ضربان قلب پایین تری داشتند. هدف ازاین تحقیق بررسی فعالیت انتی اکسیدانی برخی از گونه های ولیک و تاثیر آن بر کاهش بیماریهای قلبی – عروقی بود.