سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

سیدمهدی بنی هاشمیان – عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
نعیمه حسینی – کارشناس موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
مالک قاسمی – عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
یحیی تاجور – عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر

چکیده:

با توجه به خسارت فراوان ناشی از بیماری های قابل انتقال از طریق پیوند در مرکبات، تولید نهال با استفاده از منابع تکثیری سالم, مهمترین و اقتصادی ترین روش کنترل این بیماری ها می باشد. سالم سازی ارقام به شیوه های مختلف در مرکبات انجام شده است. گرمادرمانی یکی از روش های سالم سازی است که امروزه به صورت توام با روش های دیگر به فراوانی استفاده می شود. در روش جدید گرمادرمانی، به جای انتقال نهال ها به اتاقک گرم، از تکنیک کشت بافت استفاده می شود و پیوندک از ارقام مورد بررسی در داخل لوله حاوی محیط، کشت شده و در انکوباتور گرم نگهداری می گردد. نیاز به فضای کم برای گرمادرمانی، کاهش خطر انتقال آفات و بیماری های مختلف و نقل و انتقال مطمئن پیوندک از مزیت های روش گرمادرمانی در لوله است. امکان استفاده از این روش به منظور جایگزینی با روش سنتی در تابستان سال ۸۹ در موسسه تحقیقات مرکبات مورد بررسی قرار گرفت