سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فاطمه زنده بودی – )دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی تکنولوژی مواد غذایی،
محمدمهدی قلیان – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی( عضوباشگاه پژوهشگران جوان دا

چکیده:

غذاهای فعال زیستی ترکیبات فعال فیزیولوژیکی درغذا هستند که درسلامت نقش دارند. افزودن مواد فعال زیستی به غذا، سبب بالارفتن سطح سلامت مصرف کنندگان آنها می گردد. توجه صنعت غذا به این گونه غذاهای عملگر سبب ایجاد نسل جدیدی از محصولات غذایی با سطح بالایی از ترکیبات مفید شده است. مواد فعال زیستی شامل ویتامین ها، مواد معدنی، لیپیدهای فعال، پروبیوتیک ها، آمینواسیدها، پپتیدها و پروتئین ها، فیتواسترول ها و آنتی اکسیدانها می باشند. امروزه بسیاری از غذاها مثل آبمیوه، نوشیدنی، مواد لبنی، غلات ، شیرینی جات، و کیک ها به عنوان سیستمی برای انتقالموادفعال زیستی به بدن محسوب می شوند. تقاضا برای غذای سالم سبب شده که دسته ای بزرگ و متنوع از ترکیبات سالم غذایی ایجاد شود. دراین مقاله، انتخاب ماده ی ثانویه جهت کپسوله کردن مواد فعال زیستی، فرمولاسیون موادفعال زیستی و فرآیند میکروکپسوله کردن، بررسی می شود.