سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

زهره دلشادیان –
عزیز همایونی راد –
هانیه طلوعی –

چکیده:

کومبوچا نوعی نوشیدنی است که از تخمیر چای شیرین شده در یک محیط همزیست از باکتری های اسید استیک و مخمرها تولید می شود. این نوشیدنی با پیشینه چند صد ساله و منشأ آسیایی، امروزه به طور وسیع در سطح جهان مورد استفاده قرار گرفته است و به علت اثرات درمانی و سلامت بخش فراوان نام هایی از قبیل قارچ جادویی یا اکسیر طول عمر به آن داده شده در این مقاله مروری بر برخی مطالعات انجام شده در طول سال ها ی ۲۱۰-۲۰۰۰ در خصوص تاثیرات کومبوچا بر سلامت بدن، ترکیبات شیمیایی آن، امکان استفاده از آنتی اکسیدانهای آن به عنوان یک نگهدارنده ی ضد میکروبی طبیعی و بررسیتولید نوشیدنی هایی بر پایه شیر با استفاده از قارچ کومبوچا انجام شد و نتایج قابل توجهی به دست آمد . کومبوچا دارای خواصپروبیوتیک می باشد و باعث تقویت سیستم ایمنی، تقویت کلیه ها، دفع سموم بد ن، افزایش مقاومت به سرطان و بسیاری ازخواص درمانی دیگر می شود. علی رغم خواص سلامت بخش بسیار، کومبوچا بعضی اثرات ناخواسته را در بدن ما ایجاد می کند .لذا بررسی در خصوص بهترین شرایط تولید، نگهداری و مصرف آن از اهمیت بسیار برخوردار است .