سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

رقیه محمودی – دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات
محبوبه حسن زاده – دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات
کیانوش کمایی – موسسه تحقیقات ماهیان سردابی -یاسوج

چکیده:

میگو تحت تاثیر شرایط صید ، نگهداری ، عرضه و فرآوری دچار تغییرات مهم کیفی می شود . آنها پس از صید به سرعت تلف شده و فساد بلافاصله آغاز میگردد و علت آن تشدید آلودگی های میکروبی بر اثر رشد و تکثیر آنها است که بصورت تغییرات فیزیکی ، شیمیایی ، میکروبی و اورگانو لپتیکی مورد بررسی قرار میگیرد. جهت بررسی کیفیت میگوهای صید شده از اسکله های ساحلی بوشهر از هر محموله ورودی به کارخانه مه پروتئین ، تعداد ۵۰ عدد میگو بصورت تصادفی از باسکتهای حاوی میگو نمونه برداری شد . سپس تک تک میگوها از لحاظ اورگانولپتیک مورد بررسی واقع ش دند. در طول دوره ۲۷ روزه تحویل گیری در شرکت مه پروتئین ، میگوهای تحویل گرفته شده در هفته اول بهترین کیفیت و هفته چهارم بدترین کیفیت را دارا بودند . نتایج نشان داد بیشترین علت درجه دو بودن میگوها ،سرشکسته و سپس کمر شکسته بودن آنها میباشد