سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: بیستمین کنفرانس مهندسی برق ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سمانه متین دوست – موسسه آموزش عالی سجاد- مشهد- ایران
قاسم صادقی بجستانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی پزشکی، ته

چکیده:

در این مقاله به نحوه کنترل و انجام مانیتورینگ خط تولید عصاره و عرقیجات در کارخانه گل قطره توس پرداخته شده است. خط تولید این کارخانه درقسمتهای متعددی به صورت دستی کار میکند، در این مقاله عملکرد خط تولید ازحالت دستی خارج و به صورت خودکار پیادهسازی گردیده است و با توجه به وجود سنسورهای متعدد، امکان کلیدزنی در هر فرایند توسط اپراتور به حداقل رسیده است. بدین ترتیب، خط تولیدکارخانه نیازبه نیروی انسانی کمتری نسبت به حالت اولیه خود دارد و خطرات موجود در کارخانه برای کنترل فشار،دما و…توسط اپراتور در هر لحظه به حداقل میرسد. فرایند تولید عصاره و عرقیجات در ۶ مرحله شامل تست نوع گیاه از نظر سلامت در آزمایشگاه، تولید عصاره از گیاه، ترکیب با مواد مختلف، جوشاندن، خروج عصاره از محوطه به داخل نوار نقاله، و بسته بندی میباشد. در این تحقیق عملیات اتوماسیون کنترل فرایندها با استفاده از کنترل کنندهPLC ساخت شرکت زیمنس انجام و برنامه مانیتورینگ در جهت اتصال با این کنترل کننده توسط نرم افزارWinCC انجام شده است.