سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

سیاوش کامیار – کارشناس علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
صابر خزائی – کارشناس صنایع غذایی و ارشد مدیریت اجرایی

چکیده:

آلودگی به سالمونلا درچنددهه اخیر افزایش یافته است ودراغلب کشورها عفونت های سالمونلا به عنوان تهدید برای سلامت عمومی ادامهدارد به نظر می رسد مقاومت سالمونلا به داروهای ضد میکروبی خطر سلامتی خاصی را بروز دهد چندین مطالعه نشان داده است که آلودگی به سالمونلای مقاوم به داروهای ضدمیکروبی با افزایش خطر بستری بیماری شدید و مرگ در ارتباط است درکل علاقه ی جهانی زیادی به ارزشهای درمانی محصولات طبیعی وجود دارد طبیعت عوامل ضد میکروبی و درمانی وسیع گیاهان را به بشریت هدی کرده است و انبوهی از مواد بیواکتیو مفید برای استخراج از گیاهان وجود دارد هدف این بررسی ارایه خلاصه داده های منتشر شده درمورد کارایی ضد میکروبی روغنهای ضروری و ترکیباتآنهاست کهمی توانند برای کاربرد در غذاها دربرابر سالمونلا مناسب باشند دانش کنونی درمورد درمان روغنهای ضروری و ترکیبات آنها درسیستم غذایی کنترل سالمونلا بحث شده است عمل ضد میکروبی روغنهای ضروری همراه با ماهیت شیمیایی آنها توصیف شده است این بررسی بیشتر برروی کاربرد روغنهای ضروری یا اجزای آنها درسیستمهای غذایی به عنوان عوامل ضد سالمونلا متمرکز است.