سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

الهه امینی – دانشجوی کارشناسی ارشد
محمدعلی تاجیک قنبری – استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نادر حسن زاده –

چکیده:

بلاست برنج به علت انتشارجهانی و خسارت سالانه زیاد مهمترین بیماری قارچی برنج است کنترل بیولوژیکی انتخابی برجسته برایکنترل بیماریهای گیاهی مختلف می باشد بلاست برنج نیز یکی از بیماریهایی است که تاحدودی توسط کنترل بیولوژیکی کنترل می شود دراین تحقیق اثرات ضدقارچی Saccharopolyspora erythraea علیه Pyricularia grisea درشرایط ازمایشگاهی و گلخانه مورد ارزیابی قرارگرفت S.erythraeaدرروشهای دیسک – آگار و نشت ازچاهک در آگار و کشت متقابل با تولید متابولیت های ضدقارچی مترشحه توان بیوکنترلی بالایی از خود نشان داد ماده فعال درعصاره خشک S.erythraea درحلال قطبی و غیرقطبی قابل حل بوده و حداقل غلظت بازدارنده از رشد با استفاده ازحلالیت ماده خشک عصاره فعال درحلال دی متیل سولفوکساید و متانول ۱٫۶۵۲mg/ml مشخص گردید ماندگاری ماده موثردردمای محیط ۳۰-۱۵ درجه سانتیگراد درحالت محلول درآب مقطر استریل حدود سه ماه تعیین شد عصاره خام تا دمای ۹۰درجه سانتیگراد فعال بوده ودردرجه حرارت های بالاتر فعالیت بازدارندگی علیه قارچ مذکور کاهش می یابد.