سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

سیدعلیرضا رسولی – کارشناس ارشد باغبانی
اعظم مهدی زاده – کارشناس ارشد باغبانی
امیر صحرارو – دانشجوی دکتری باغبانی

چکیده:

درایران سالانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تن پسته تولید می شود که پس از انجام عملیات برداشت و مراحل خشک نمودن آن به طول میانگین ۲۵درصد از کل محصولات را بافت های برون و میان برپوست شامل می شود ابتدای تولید پسماندکشاورزی درپروسه پسته خشکبار این مرحله است که بطور ویژه درچرخه تبدیل آن به کمپوست مورد توجه قرارنگرفته است مهمترین دلیل این موضوع عدم هرگونه ماشین آلات خاص درراستای هدایت این بخش عظیم و غنی از عناصر معدنی و آلی پروتئین ۱۱٫۲% و فیبر۱۵٫۲۸% چربی ۵٫۲۹% آهن ۶۶۰٫۶۸ پی پی ام کلسیم ۱٫۰۸% عصاره عاری از ازت ۵۲٫۱۶% فسفر ۱۱% و انرژ خام ۴۴۲۵٫۴۵ کیلوکالری / کیلوگرم به چرخه طبیعت است هم اکنون بیشا زه۸۰ درصد از این نوع پسماند بدون هرگونه عملیات یا به عنوان ضایعات درمکان های خاص دپو شده و یا بصورت روباز به باغات باز می گردد که بهترین کانون تکمیل سیکل زندگی پاتوژن ها و آفات است