سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

طیبه پریزن – کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
نازنین یگانه راد – کارشناس ارشد بیماری شناسی

چکیده:

روی یکی از عناصر ضروری برای رشد و سلامتی انسان است که بطور عمده درماهیچه ها ذخیره می شود اما دریاخته های خونی سفید و قرمز پرده شبکیه چشم استخوان ها پوست کلیه ها کبد وپانکراس نیز یافت می شود و همچنین درتشکیل چندین انزیم مههم بدن و سنتز DNA , RNA دخالت دارد کمبود روی یک مشکل جهانی است و نوزادان کودکان و زنان باردار و افرادمسن درمعرض خطر بیشتری هستند کمبود آن موجب عدم رشد فیزیکی و ذهنی و بلوغ جنسی نقص سیستم ایمنی کند شدن التیام زخم از دست دادن مو کاهش حس چشایی و بویایی م یشود غنی سازی مواد غذایی با ترکیباتروی می تواند به عنوان یک روش موثر و اقتصادی برای جلوگیری ازکمبود آن درنظر گرفته شود هدف ازاین مطالعه بررسی اهمیت روی درسلامت انسان اثرات ناشی از کمبود آن و ارزیابی خصوصیات مواد غذایی غنی شده با روی می باشد.