سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

ازاده قربانی حسن سرایی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
میثم سلطان زاده – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
سکینه حقیقت شهرستانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو

چکیده:

آهن یک ماده معدنی است که برای تولید سلولهای قرمز خون و برای فرایندهای اکسیداسیون و احیا ضروری است کمبود اهن به عنوان شایع ترین کمبود ماده مغذی در سراسر جهان د رنظر گرفته می شود و برروی حدود ۲۰ درصد از جمعیت جهان تاثیر می گذارد کمبود اهن ممکن است باعث خستگی غیرعادی، تنگی نفس، کاهش توانایی فیزیکی و مشکلات یادگیری در کودکان و بزرگسالان می شود و ممکن است احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد. این کمبود تا حدودی با رژیم غذایی گیاه خواری که دارای مقادیر کمی اهن د ردسترس است در شخص ایجاد می شود موثرترین روش فناورانه برای مبارزه با کمبود اهن در کشورهای در حال توسعته عبارتند از مکملهای غذایی هدفمند برای گروههای در معرض خطر بالا به همراه یک برنامه غنی سازی مواد غذایی و استراتژی های رژیم غذایی طراحی شده برای به حداکثر رساندن قابلیت در دسترس بودن اهن افزوده شده و اهن ذاتی ماده غذایی، دراین مقاله جنبه های مختلف مربوط به غنی سازی مواد غذایی با اهن مورد بررسی قرارگرفته است.