مقاله کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۰ در طب سنتی اسلام و ایران از صفحه ۳۲۹ تا ۳۳۷ منتشر شده است.
نام: کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مکتب طب ایرانی
مقاله طب سنتی چین
مقاله غذا
مقاله کثیرالغذا
مقاله قلیل الغذا
مقاله غذای دوایی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مظاهری محمد
جناب آقای / سرکار خانم: یاوری مریم
جناب آقای / سرکار خانم: باباییان محمود
جناب آقای / سرکار خانم: حاجی حیدری محمدرضا
جناب آقای / سرکار خانم: برهانی مهدی
جناب آقای / سرکار خانم: شریفی علون آبادی احمدرضا
جناب آقای / سرکار خانم: الصاق مهین
جناب آقای / سرکار خانم: آویژگان مجید
جناب آقای / سرکار خانم: اسماعیل زاده احمد
جناب آقای / سرکار خانم: قنادی علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: ادیبی پیمان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
غذا از اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می رود، جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه صحیح میسر نمی باشد.
در مکتب طب ایرانی بر تغذیه صحیح و درمان از طریق غذا تاکید فراوانی شده است، تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوم، اولین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تایید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی شود. در این مقاله گروه بندی مواد غذایی در منابع طب سنتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنتی ایران، کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانندسازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی با طب سنتی چین نیز ذکر شده است.