سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای علوم کشاورزی و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

رضا خوش نظرپرشکوهی – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

چکیده:

تولید غذای سالم امروزه یکی از بزرگترین چالشهای جامعه بشری است تاثیرنامطلوب و اثرات باقیمانده مصرف انواع مواد شیمیایی درتولیدات غذایی سلامت انسان ها را تهدید می کند سالهاست که بشر به دلیل بحران جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر به استفاده از نهاده های غیرطبیعی و شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی روی آورده است با پیشرفت علم و مشخص شدن اثرات سوء بقایای این مواد درتولیدات کشاورزی هوشیاری جهانی تحریک گردید و نهضت فراگیر کشاورزی ارگانیک ازسال ۱۹۷۰ میلادی دردنیا شکل گرفت طی دهه های ۸۰و۹۰ میلادی اصول و سیرعملیاتی توسعه کشاورزی ارگانیک دردنیا جهش پیدا کرد بطوریکه امروزه رویکرد جهانی به سمت کشاورزی ارگانیک است. کشاورزی ارگانیک بسوی تولید غذای سالم گام برمیدارد دراین نوع کشاورزی از نهاده های غیرطبیعی مانند کودهای شیمیایی سموم هورمون ها داروهای دامپزشکی گیاهان اصلاح شده ژنتیکی موادنگهدارنده مواد افزودنی تاباندن اشعه و … استفاده نمی شود