سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سید علی نورحسینی نیاکی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی زراعت دانشگاه آزاد اسلا

چکیده:

با به کارگیری میکرو ارگانیسم ها و کرم های خاکی می توان از مواد آلی زاید، بقایای گیاهی، ضایعات آشپزخانه ها، کودهای حیوانی شامل فضولات و ادرار و … کمپوست تهیه نمود تا علاوه بر تأمین مواد غذایی مورد نیاز برای رشد گیاهان زراعی و حاصلخیزی خاک با تغییرات زیست محیطی مقابله کرده و آثار مخرب استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به محیط زیست را کاهش داده و حتی به صفر رساند. همچنین با استفاده از کشت ارگانیک، غذای حاصل از برداشت محصولات ارگانیکی سالم و مطمئن بوده که سلامت افراد جامعه را تأمین می کند. که همه این عوامل نشان دهنده ثبات و پایداری کشاورزی ارگانیک و در نتیجه سلامت جامعه می باشد. با ارائه روش های مختلف تهیه کمپوست و راه های مناسب ساخت و استفاده از آنها و برآورد مقدار مناسب برای هر قطعه زمین یا مزرعه، گلدان و حتی اختصاصاً برای هر درخت، سعی بر این شده که انتخاب بهترین روش از میان آنها، با در نظر گرفتن امکانات موجود و شرایط موجود در هر منطقه به عهده خود کشاورز گذاشته شود تا علاوه بر رسیدن به مهمترین اهداف کشاورزی پایدار از نظر اقتصادی نیز برای خود کشاورز مقرون به صرفه باشد و حتی سود دهی بیشتری نیز به همراه داشته باشد.