سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

دیناالسادات موسویان – دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان

چکیده:

دیرزمانی است که بشر دانسته است که برخی از قارچها پس از خورده شدن می توانند به عنوان یک خطر برای سلامتی انسان مطرح باشند اما حتی تا زمانهای اخیر نیز چنین تلقی می شد که وقوع کپک زدگی برروی غذا فقط یک مشکل زیبا شناختی است و خطری برای سلامتی محسوب نمی شود متابولیت های برخی از انواع قارچهای رایج درمواد غذایی مسئول بیماری و مرگ دامها است درحال حاضر بخوبی ثابت شده است که متابولیت های سمی قارچها یا مایکوتوکسین ها مسئول بسیاری از اپیدمی ها درجوامع انسان و دامی به ویژه دردوران اخیر بوده اند سرزمین ایران نه تنها منشا اصلی پسته به شمار می آید بلکه کشت پسته در آن از دیرباز رایج بوده است همچنین پسته دومین محصول صادراتی غیرنفتی است که نقش مهمی در توسعه ارزش اقتصادی ملی و صنعت غذایی – کشاورزی ایران دارد قارچهای زهرابه ساز ممکن است درمراحل پیش از برداشت درزمان برداشت بعد از برداشت و درطول زمان فراوری و درانباز پسته را آلوده سازند