سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای علوم کشاورزی و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

فهیمه جی دار – عضوباشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
رسول اصغری زکریا – عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
امید سفالیان – عضو باشگاه پژوهشگران جوان
ایوب ارغوانی –

چکیده:

از آنجایی که روش های اصلاح گیاهان بسوی اصلاح عملکرد واقعی محصول درتحمل خشکی و شوری معطوف شده است دستاور استفاده ازکشت سلول گیاهی و باززایی گیاهان از موتانت های سلولی بطور روزافزونی درحال افزایش است و تکنیک کشت بافت امکان شناسایی و گزینش ژنوتیپ های مورد نظر را به همراه تکثیر سریع آنها فراهم می نماید دراین روش باززایی به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود درروش مستقیم ابتدا بافتهای مریستمی کشت شده و سپس از اندام زایی مستقیم برای باززایی گیاهان تحت تنش شوری استفاده می شود کشت جوانه انتهایی یا نوک ساقه بهترین روش برای بررسی و گزینش تحمل شوری می باشد درروش غیرمستقیم پس از کالوس زایی با کشت کالوسهای به دست آمده درمحیط کشت MS حاوی تیمارهای NaCl می توان توده های سوللی مقاوم را که به رشد و نمو و تمایز خود ادامه میدهند شناسایی کرده و با انتقال به محیط فاقد تیمار شوری رشد آنها را بررسی نمود با انتقال مجدد این کالوس های گزینش شده به محیط کشت شوری بایستی تحمل شوری تکرار شود.