سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: نخستین کنفرانس خاورمیانه ای خشک کردن

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محمود چهارطاقی – استادیار، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده:

در صنایع غذایی برای نگهداری مواد غذایی می توان از دو روش عمده خشک کردن و منجمد کردن استفاده نمود. که در فرایند خشک کردن با کم کردن میزان رطوبت مواد و در منجد کردن با کاهش دمای آنها می توان به این هدف دست یافت. خشک کردن باعث سبک تر شدن محصول و نیز فضای نگهداری کوچکتر می گردد. از تجهیزات متنوعی از قبیل گرمکن های برقی، نفتی، گازی، خورشیدی و نیز پمپ های حرارتی می توان برای گرم کردن هوا ایجاد دمای مورد نیاز برای فرایند خشک کردن بسیاری از محصولات استفاده نمود. بر اساس مطالعات صورت گرفته فرایندهای خشک کردن ۱۰ تا ۱۵ درصد تقاضای انرژی بخش صنعت را شامل می شود. به منظور کاهش مصرف انرژی، استفاده از سیستم های موثر و با قابلیت می تواند از لحاظ فنی و اقتصادی بسیار مفید واقع گردد. از جمله این سیستم ها پم های حرارتی می باشند. پمپ های حرارتی در اندازه های متونوعی موجود بوده و اساس عملکرد آنها بر مبنای سیکل تبرید می باشد. با توجه به میزان محصول مورد نظر جهت خشک کردن، م یتوان از پمپ های حرارتی در ظرفیت های مختلف بهره برداری نمود. در این مقاله کاربرد پمپ های حرارتی در صنعت خشک کردن و مزایا و معایب این سیستم ها نسبت به سیستم های متداول صورت گرفته است.