سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سیده زینب صمدی جیردهی – دانشگاه علوم پزشکی گیلان معاونت غذا و دارو
جواد محمدزاده –
محمد موقتی مقدم –
سارا اقبالی اصل –

چکیده:

کلمه پروبیوتیک که از واژه یونانی پروبیوس به معنای حیات بخش گرفته شده یک مکمل میکروبی است که با بهبود تعادل میکروبی روده اثرات مفیدی برسلامت میزبان دارد امروزه اثرات سلامتی بخش شیرهای حاوی پروبیوتیک در حفظ تعادل میکروبی دستگاه گوارش به خوبی شناخته شده است و عواملی مانند استرس و رژیمهای غذایی اثر منفی بر آنها داشته و باعث برهم زدن این توازن می شود مصرف فراورده های پروبیوتیک برای افرادی که دچار سوء تغذیه می باشند مفید میباشد معیارهای اصلی جهت انتخاب آنها حفظ کارایی در شرایط محیطی قابلیت تولید در مقیاس صنعتی ثبات و بقا طی دوره انبارداری قابلیت زنده ماندن در روده و مقاومت برابر اسید معدن و صفرا اعمال اثرات سودمند بر میزبان منشا انسانی عدم بیماری زایی سهولت و سرعت تکثیری د ر شرایط ازمایشگاهی و درون بدن موجود زنده مقاومت برابر انتی بیوتیک عدم انتقال ژنیتیکی به ریزساواره های بیماریزا تولید مواد ضدمیکروبی و اثر پادزیستی در برابر میکروبهای بیماری زا است. پروبیوتیک ها در فرمولاسیون داروها غذاها به خصوص فراورده های شیری تخمیری استفاده می شود.