سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

ندا احمدی کمازانی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده مهندسی صنایع
مسعود شفافی زنوزیان – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار،گروه علوم و صنایع غذای
مریم امیری – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده مهندسی صنایع

چکیده:

فرآوری میوه جات، سبزیجات و دانه های روغنی منجر به تولید مقادیر بالای ضایعات از قبیل پوسته ها، دانه ها، هسته ها و کنجاله های دانه روغنی می شود. این ضایعات اغلب به عنوان خوراک دام یا کود به کار می روند. اگرچه امروزه استفاده از این ضایعات جهت تولید افزودنی های غذایی یا مکمل های غذایی با ارزش تغذیه ای بالا، توجه فزاینده ای را کسب کرده است. زیرا این ترکیبات دارای ارزش بالایی هستند و بازیابی آن ها از نظر اقتصادی نیز مورد توجه می باشد. فرآورده های جانبی گیاهان از نظر فیبرهای غذایی، پروتئین های گیاهی و ریز مغذی های آلی از قبیل اروتنوئیدها و پلی فنول ها غنی می باشند. بازیابی این ترکیبات که دارای منشأ طبیعی هستند مطابق با تقاضای مصرف کنندگان برای همه چیز طبیعی به دلیل سمیت احتمالی افزودنی های سنتتیک می باشد. هدف این مطالعه، مروری بر انواع فرآورده های جانبی گیاهان، چگونگی بازیابی و موارد کاربرد آنها در تغذیه انسان جهت ارتقاء سلامتی و دستیابی به خصوصیاتی از قبیل خصوصیات آنتی میکروبی، آنتی اکسیدانی، آنتی موتاژنی، ضد سرطانی و … می باشد.