سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مژگان شورمیج – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
آزاده کمالی –

چکیده:

مشکلات عمده ای که درخالص سازی مواد اولیه و محصولات وجود دارد باعث می شود که محققین و صنعتگران در جستجوی روشهای برتر و بهتری باشند یکی از روشهایی که امروزه به عنوان راه حلی جهت رفع مشکلات فرایند های جداسازی مطرح است استخراج به وسیله سیال فوق بحرانی است هرماده ای را که دردما و فشاری بالاتر از دما و فشار ب حرانی اش قرارگیرد سیال فوق بحرانی گویند یک سیال فوق بحرانی خصوصیات مابین خصوصیات یک گاز و مایع را دارد از نظر انحلال پذیری مانند مایعات و از نظر خواص انتقالی و نفوذ مانند گازها نفوذپذیری بالا و سیکوزیته کم رفتار می کنند درنتیجه سیال فوق بحرانی به راحتی درجامدات متخلخل نفوذ می کند ازمزایای عمده سیالات فوق بحرانی انحلال گزینشی و جداسازی کامل حلال و حل شونده واز معایب مهم این روش فشار بالای مورد نیاز در فرایند است درمقاله حاضر مزایا و کاربردهای مختلف سیال فوق بحرانی درصنایع غذایی دسته بندی و ارایه شده است.