سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

فروغ خانلری – دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،گرو
سیدعلی یاسینی – استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،گروه علوم وصنایع

چکیده:

به نظر میرسد فناوری نانو تاکنون تأثیر زیادی بر جنبه های مختلف سیستم های غذایی و کشاورزی داشته است. در واقع، نیاز به اطلاعات سریع، قابل اعتماد و دقیق درارتباط باکیفیت و امنیت مواد غذایی و صنایع غذایی منجر به جستجوی ویژه ای برای روش های آنالیز انتخابی تر وحساس تری شده است. فناوری سنسورها وحسگرهای شیمیایی برای استفاده در این زمینه محاسن منحصر به فردی را از تکنولوژی نانو و نانومواد به دست آورده است. سنسور هوشمند دستگاه تشخیصی است که می تواند ویژگی های مهم از جمله سرعت، حساسیت، انتخابی بودن، قابلیت حمل و مهمتر از آن، سادگی در شناسایی آنالیت هدف را دارا باشد . حسگرهای در حال ظهور بر پایه ی نانومواد، به خصوص آنهایی که با استفاده از نانوذراتطلاGNPs) درست شده اند، حاوی بسیاری از ویژگی های مطلوب مورد نیاز برای تشخیص عامل تهدید می باشند. حساسیت ویژگی های فیزیکی از جمله رنگ، رزونانس پلاسمون سطحی، هدایت الکتریکی و میل اتصال که توسط (GNPs) بیان می شود، زمانی که در معرض فلز مناسب وگروه های عاملی بیوسلولی و آلی قرار می گیرند به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. این مقاله به بررسی چگونگی عملکرد کلوئید های تغییر یافته ی طلا درتشخیص طیف گسترده ای از عوامل خطر، از جمله بیوتوکسین ها وپاتوژن ها می پردازد