سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

ثمر منصوری پور – دانشجوی دکتری صنایع غذایی
زهرا اسفندیاری – دانشجویان دکتری صنایع غذایی
یوسف رمضان –
حسین حسینی قابوس –

چکیده:

میدان الکتریکی پالسی فرایندی غیرحرارتی است که دران ماده غذایی درمعرض میدان پالسی با ولتاژ بالا قرار میگیرد این روش ضمن اینکه اثر کمی روی ویژگیهای حسی و ارزش تغذیه ای محصولاتدارد قادر است میکروارگانیسم های مختلف را با مکانیسم اصلی تخریب غشا از بین برده و نیز علاوه بربحث نگهداری محصولات غذایی به دلیل افزایش قابلیت نفوذ سلولی به عنوان یک پیش فرایند باعث افزایش بازدهی استخراج مواد داخل سلولی مانند آب میوه قند روغن و افزایش سرعتخشک کردن شود همچنین بهبود قابلیت عملکرد رنت در شیر طی پنیر سازی از دیگر کاربردهای آن می باشد این مقاله مروری بربررسی فرایندمیدان الکتریکی پالسی مکانیزم عملکرد و کاربردهای مختلف آن درصنایع غذایی پرداخته است.