سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مریم توکلی – باشگاه پژوهشگران جوان واحد قوچان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان ایران

چکیده:

فراورده های جانبی مشتق شده از تولید یا فراوری غذاهای برپایه گیاهان شامل غلات، میوه ها، سبزی ها همچنین جلبک ها منبع غنی از فیبرهای رژیمی هستند این فراورده های جانبی حاوی فیبر می توانند غذاها را غنی کنند محتوی فیبر رژیمی ان را افزایش دهند و سبب تولید فراورده های سالم کم کالری و کم کلسترول شوند آنها همچنین می توانند به عنوان ترکیبات پری بیوتیک معرفی شده و در تولید غذاهای عملگر مورد استفاده قرارگیرند. فیبرهای رژیمی تعریف می شوند به عنوان گروهی از ترکیبات شامل مخلوطی از پلیمرهای کربوهیدراتی گیاهان هردو گروه الیگوساکاریدها و پلی ساکاریدها مانند سلولوز همی سلولز ترکیبات پکتیکی ، صمغها ، نشاسته مقاوم و اینولین که ممکن است با لیگنین ودیگر ترکیبات غیرکربوهیدراتی مانند پلی فنل ها ، موم، ساپونین ، کوتین ، فیتات و پروتئین های مقاوم همراه باشند. وجود فیبرهیا رژیمی در جیره غذایی علاوه بر تجزیه نشدن و عدم هضم و جذب در روده که مزایای فراوانی در بهبود عملکرد سیستم گوارش و خصوصیات روده کوچک داردمزایای سلامتی فراوانی را به همراه دارد که از آن جمله م یتوان به کاهش خطر بیماریهای عروق کرونری دیابت چاقی و کاهش خطر برخی از انواع سرطان اشاره نمود.