سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

آزاده شاهسون تبریزی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی
ساناز پاوست راد – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی
علی محمدی ثانی – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

در چند دهه اخیر، فناوری های نوین جایگاه ویژه و حیاتی در صنایع لبنی پیدا کرده است. به خوبی شناخته شده است که اولتراسوند اثر قابل توجهی در میزان مراحل مختلف در صنایع غذایی دارد .با استفاده از اولتراسوند کل فرآیندهای مواد غذایی تجدید پذیر می تواند در ثانیه یا چند دقیقه با تکرار پذیریبالا انجام شود . فرآیندهای متعددی مانند انجماد، برش، خشک کردن، عقیم سازی، و استخراج، تخمیر و دیگر اثرات در مواد غذایی در نتیجه استفاده از اولتراسوند امکان پذیر می باشد . مزایای استفاده از اولتراسوند برای فرایند مواد غذایی، شامل:اختلاط موثرتر و مخلوط کردن سریعتر، انتقال انرژی و جرم سریعتر، کاهش شیب حرارتی و غلظت، کاهش درجه حرارت، استخراج انتخابی، کاهش حجم تجهیزات، پاسخ دهی سریع تر به فرایند، کنترل استخراج، راه اندازی سریع تر، افزایش تولید، کاهش هزینه فرایند، بدست آوردن محصول نهایی با درصد خلوص بالاتر، دستکاری و کار ساده تر، از بین بردن فاضلاب می باشد