سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

حمید سیامکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان کارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی
مریم توکلی –

چکیده:

امروزه افزایش جمعیت و محدودیت منابع طبیعی باعث ایجاد یک مشکل جهانی به نام بحران غذا شده است تولید و فراوری محصولات کشاورزی با روشهای سنتی بازدهی کمی دارد و مقرون به صرفه نیست بنابراین مکانیزاسیون سیستمهای کشاورزی و استفاده از فناوریهای نوین درتولید و فراوری مواد غذایی امری اجتناب ناپذیر است کاربرد شبکه های حسگر نانوسنسور و بینایی کامپیوتر بینایی ماشین از شاخه های بسیار مههم از هوش مصنوعی می باشد که کاربردهای فراوانی درصنایع غذایی خصوصا در آزمایشگاهای کنترل کیفیت دارد سیستمهای کنترل کیفیت مبتنی بر بینایی کامپیوتر و نانوسنسورهای مورد استفاده درشبکه های حسگر درشیلات کشتارگاه های دام و طیور محصولات باغی و صنایع لبنی و … مورد استفاده قرار میگیرد دراین مقاله به بررسی شبکه های حسگر و کاربرد فناوری نانوسنسورها درصنعت غذا پرداخته و به راه حلهای نرم افزاری که به این صنعت کمک خواهد نمود اشاره می شود.