سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مهدی وطن خواه – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
مسعود شفافی زنوزیان – استادیار دانشگاه آزاد سبزوار

چکیده:

امروزه تقاضا برای غذاهای سالم و با کیفیت بالا و همچنین تغییرات درسلایق مصرف کنندگان منجر به توسعه روشهای ابتکاری و جدید درتکنولوژی بسته بندی موادغذایی شده است یکی ازاین روشهای توسعه یافته تکنولوژی بسته بندی هوشمند موادغذایی است بسته بندی هوشمند توانایی نظارت و انتقال اطلاعات را درمورد کیفیت موادغذایی دارد همچنین این فناوری به ردیابی تاریخ یک محصول ازطریق نقاط بحرانی درزنجیره تامین موادغذایی کمک می کند بطورکلی افزایش سطح گازCO2 نخستین شاخص فسادموادغذایی دربسته بندی موادغذایی می باشد بنابراین نگهداری گاز CO2 درسطح مطلوب برای جلوگیری از فساددرغذاهای بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده MAP ضروری می باشد بنابراین سنسورCO2 تعبیه شده دربسته بندی موادغذایی می تواند نقش نظارتی موثری برکیفیت محصول تا رسیدن به دست مصرف کننده ایفا کند اگرچه تاکنون پیشرفت های زیادی درزمینه توسعه سنسورهای نظارتی CO2 صورت گرفته است اما بسیاری ازآنها برای کاربردهای بسته بندی موادغذایی سازگار نیستند و دارای محدودیت هایی مانند هزینه بالای تجهیزات بزرگی و انرژی مورد نیاز ورودی می باشد.