سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

لاله مهریار – دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی
رقیه اشرفی –

چکیده:

باپ پیشرفت علم و تکنولوژی نیاز به روشهای سریع و غیرمخرب جهت تجزیه کمی وکیفی محصولات غذایی درمحل برداشت فرآوری و تولید افزایش پیدا کرده است روشهای شیمیایی و آزمونهای میکروبی مرسوم به دلیل معایبی که دارند از جمله زمانبر بودن این روشها کمتر مورد توجه بوده و تمایل به سوی تکنیک های سریع تر و ارزان قیمت تر رو به افزایش است تکنولوژی حسگرهای زیستی یکی از پرکاربردترین تکنولوژی ها درتمام عرصه های علم و فناوری می باشد حسگرهای زیستی تحولاتی از جمله کاهش قابل توجه زمان و هزینه آزمون ها ایجاد آزمونهای غیرمخرب و افزایش اطمینان از سلامت محصول را در تجزیه های شیمیایی و ازمونهای میکروبی ایجاد کرده اند شناسایی و شمارش میکروارگانیسم های مضر و سایر ترکیبات سمی یکی از عمده کاربردهای این تکنولوژی در صنعت غذا می باشد حسگرهای زیستی کاربردهای وسیعی درتشخیص های طبی پایش محیطی و ژنتیک صنایع غذایی ودفاعی دارا می باشند.