سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مریم توکلی – باشگاه پژوهشگران جوان واحد قوچان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان ایران

چکیده:

تقاضای بالای مصرف کنندگان برای غذاهای ایمن با کیفیت بالا دغدغه های جدیدی را برای تولید کنندگان به وجود اورده است همچنین به علت افزایش بروز بیماریهای شایع مربوط به غذا که توسط میکروارگانیسم های بیماری زا رخ میدهند نگرانیهای جدیدی در خصوص ایمنی غذاهای فراوری شده وجود دارد این چالش به ویژه هنگامی افزایش می یابد که برای غیرفعال سازی یا ممانعت از رشد باکتری ها ی بیماری زا یا مولد فساد موضوع استفاده از نگهدارنده های شیمیایی و ترکیبات سنتزی ضدمیکروبی مطرح می شود درنتیجه دلایل کافی برای ورود ترکیبات ضدمیکروبی با منشا طبیعی خصوصا گیاهان به صنعت غذا وجوددارد گیاهان و ادویه ها حاوی روغنهای ضروری در محدوده ۰٫۱-۰٫۰۵% فعالیتهایی برعلیه پاتوژن هایی همانند monocytogenesEscherichia coli O157:H7Salmonella typhimuriumStaphylococcus aureusBacillus cereusListeria در سیستمهای غذایی دارند.