سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

غلامرضا مصباحی – عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
مریم حبیبی – دانشجوی علوم و صنایع غذایی

چکیده:

بسته بندی های هوشمند از تکنولوژی های نوین بسته بندی هستند که درسالهای اخیر رویکرد روزافزون به آنها از جنبه های تحقیقاتی و کاربردی برای مواد غذایی مختلف از جمله گوشت و فراورده های گوشتی را شاهد بوده ایم سیستم های بسته بندی هوشمند سیستمهایی هستند که می توانند درک کننده و هشدا ردهنده تغییرات کیفی محصول درطی نگهداری و انبارداری باشند حسگرها و شناساگرها و سیستم های تشخیص با فرکانس رادیویی RFID از جمله ابزارهای مورد استفاده در بسته بندی های هوشمند به حساب می آیند به منظور توسعه کاربرد تجاری این تکنولوژی شناخت و آگاهی دست اندرکاران صنایع از مزایای ان ضروری به نظر می رسد دراین مقاله با هدف اشنایی بیشتر نسبت به بسته بندی های هوشمندنتایج برخی از تحقیقات و مقالات مرتبط با این تکنولوژی های نوین و کاربردهای آن ها برای بسته بندی گوشت و محصولات گوشتی آورده شده است.