سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمد ولایت زاده – دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، باشگاه پژوهشگران جوان، اهواز، ایران
ابوالفضل عسکری ساری – دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلا
مهران جواهری بابلی –

چکیده:

بسته بندی مهم ترین عاملی است که امروزه به نام یک علم و صنعتی مفید پیشرفت زیادی نموده است و در جهت توسعه بازرگانی داخلی و بین المللی و بهبود روش های عرضه و ایمنی مواد غذایی بسیار مؤثر بوده است، به طوری که چهره و نمای کالا بوده و خریدار را قادر به شناسایی محصول خواهد کرد. هدف از بسته بندی افزایش مدت نگهداری محصول و حفظ کامل آن از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسید شدن آن تا زمان مصرف است. بسته بندی علمی رو به رشد و تحول پذیر است، به طوری که امروزه ورود بسته بندی های هوشمند موجب افزایش سهم فروش کالاهای با این نوع بسته بندی در رقابت با سایر کالاها شده است. از این نوع بسته بندی ها می توان به دو روش مهم بسته بندی تحت خلاء و بسته بندی نانو اشاره نمود. بسته بندی تحت خلا روشی می باشد که هوا از بسته بندی به طور کامل خالی می گردد و بسته بندی کامل صورت می گیرد و در به تعویق انداختن فساد فرآورده های ماهی مناسب می باشد که موجب افزایش مدت ماندگاری و حفظ کیفیت کلی ماهیان برای مدت بیشتر می گردد. یکی از مهمترین بسته بندی ها، بسته بندی نانو می باشد که با کمک علم نانوتکنولوژی صورت می گیرد. هدف اصلی استفاده از بسته بندی نانویی، افزایش دوام وماندگاری مواد غذایی است. برای این منظور باید تبادل گاز، نور و رطوبت بین فضای بیرون و داخل بسته بندی را کنترل کرد