سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مریم عاملی – گلستان،کارشناس ارشد صنایع غذایی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان،آزادشهر
سمیه کردافشار – مدیر داخلی نسیم گلستان، کارشناس ارشد مدیریت

چکیده:

امروزه تقاضا جهت افزایش کیفیت شیر خام بخصوص در محصولاتی مانند پنیر رو به افزایش است، افزایش مصرف محصولات لبنی ، ارتقاء کیفیت ،افزایش دوره ماندگاری و رسیدن به یک کیفیت میکروبی مناسب ، نیاز به شناسایی نقاط بحرانی و چگونگی مدیریت صحیح می باشد که از مهمترین و اصلی ترین عامل دستیابی به این هدف ارتقاء کیفیت شیر، به عنوان مواد اولیه می باشد. فرایند ضد عفونی کردن و شستشو با مواد شوینده، در فرایند )CIP دستگاه ها ومخازن( دارای معایبی از جمله رشد باکتری ها گرم مثبت در شیر بوده و کیفیت آن را به خطرمی اندازد لذا ازن می تواند جایگزین روش های CIP قدیمی چون کلر ، بخار ، و سود شود در واقع ازن ، باعث کاهش هزینه های استفاده از مواد شیمیایی، تاثیر مثبت بر CIP و همچنین دارای خاصیت اکسیداسیونی بالا می باشد. نتایج نشان دهنده کاهش زمان عملیات در CIP ، افزایش عملکرد سیستم و استفاده از آن، بسیار ارزان تر و موثرتر از دیگر روش ها است.در این پژوهش در نظر است، استفاده از ازن به دلیل مزایای بالا در فرایند CIP ، جایگزین دیگر روش ها شود.