سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

محمد خضری احمدآباد – دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلات ۳۰ دانشگاه تربیت مدرس – مازن
مسعود رضائی – دانشگاه گروه شیلات دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس – مازندران
سید مهدی اجاق – استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

پس آن‌ها که اسیر موارد زیادی از فساد مواد غذایی و مسئولیت‌های ناشی از آلودگی مواد غذایی با میکروارگانیزم ها در برابر جهان گزارش شده است. تلاشی زیادی مانند استفاده از مواد شیمیایی بستری جهت کنترل رشد میکروبی و کاهش فساد محصولات غذایی صورت پذیرفته است. به دلیل اثرات سویی نگهدارنده های شیمیایی برای سلامت مصرف‌کنندگان، استفاده از مواد نیمه پر برای جلوگیری و کنترل میکروارگانیزم های بیماری‌زا مواد غذایی ضروری می‌باشد. افزایش مقاومت برخی نیز شغل‌های بیماری‌زا مواد غذایی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها از دیگر دغدغه‌های موجود می‌باشد. لذا گرایش زیادی جهت استفاده از انواع جدید ترکیبات ضد به میکروبی طبیعی مانند عصاره ها، ادویه و گیاهان دارویی برای نگهداری مواد غذایی وجود دارد. لذا مروری در کاربرد اساسی گیاهی در افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و گردآوری تحقیقات و مطالعات انجام شده اجتناب‌ناپذیر می‌باشد .