سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیده سمانه حسینی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی
رامین باقری – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی

چکیده:

نانوامولسیون ها سیستم های پایداری هستند که ممکن است بصورت شفاف یا شیری دیده شوند. بسیاری از خصوصیات امولسیون ها از قبیل پایداری ،رئولوژی، ظاهر، رنگ و بافت به قطر متوسط و توزیع اندازه ذرات بستگی دارد. بعنوان مثال هرچه اندازه قطر کوچکتر باشد، ظاهر امولسیون از سفید بهشفاف میل می کند و در عین حال پایداری امولسیون نیز افزایش می یابد. از این رو واضح است که کنترل دقیق اندازه قطرات در امولسیون های تهیهشده برای کاربردهای مختلف اهمیت زیادی دارد. نانو امولسیونها بعنوان سیستم های تحویل دهنده برای ترکیبات لیپوفیلی، مثل مواد مغذی، داروها، طعم دهنده ها، آنتی اکسیدانها و عوامل ضد میکروبی، عمل می کنند. به طور مختصر ترکیب اجزا و شکل گیری آنها به صورت خود به خودی است و انرژی برشی خیلی بالایی برای آماده سازی آنها نیاز نیست. در این مطالعه مواد تشکیل دهنده نانوامولسیون ها، روش های تولید آنها و کاربرد آنها در صنعت مواد غذایی بیان شده است