سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

حامد قاسمی – کارشناس علوم وصنایع غذایی
بهمن سلیمان زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

بنابرتعریف سازمان جهان بهداشت پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت تجویز و استفاده در مقادیر کافی و مشخص اثار مطلوبی در بدن میزبان به دنبال خواهندداشت البته کارهای تحقیقاتی نشان داده اند که در برخی موارد میکروارگانیسم های مرده و حتی DNA استخراج شده از باکتریها نیز می توانند اثار پروبیوتیکی اعمال کنند. پروبیوتیکها باکتریهای غیربیماریز ا از خانواده لاکتوباسیل و بیفیدوباکتریوم هستند کهدر غذاهای تخمیر شده از جمله ماست وجود دارند ومی توانند در روده ساکن شده و اثار مفیدی از خود برسلامت انسان به جا بگذارند. میکروفلور روده ویتامین ها را قابل استفاده و فیبرهای کربوهیدراتی غیرقابل هضم را تخمیر کرده و از رشد باکتری های بیماری زا ممانعت کنند پروبیوتیک ها به واسطه تولیدمواد پیشگیری کننده از جمله باکتریوسین اسید لاکتیک و … همچنین با ممانعت از اتصال و رشد و کلونیزه شدن موضعی اجرام بیماری زا در مخاط روده و نیز با مجادله و غلبه بر تصاحب غذا از رخداد بسیاری از عفونت ها پیشگیری می کنند.