سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: سومین همایش علوم و فناوری مواد فعال سطحی و صنایع شوینده

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

علی اکبر بابائی – کارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه، شرکت صنایع بهداشتی ساینا
محمد میرزایی – مدیر تحقیق و توسعه، شرکت صنایع بهداشتی ساینا

چکیده:

مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در اسفند ۱۳۸۸ اقدام به بازنگری در استاندارد شماره ۲۲۸۸ مایع و ژل ضرفشوئی نمود و یک تغییر عمده و مهم آن استفاده از پارامتر قدرت امولسیون کنندگی چرک استاندارد به جای پارامتر اکتیو آنیونیک ملح اسید سولفونیک بود. این تغییر جهت بالا بردن قدرت خلاقیت و باز کردن دست فرمولاتور در ارائه فرمولهای بهتر برای مایع ظرفشوئی و امکان استفاده از سورفکتانتهای جدید در فرمول مایع ظرفشوئی بود. با وجود تمام محاسنی که این استاندارد جدید داشت یک ایراد مهم به آن وارد بود و آن زمانگیر بودن اندازه گیری قدرت امولسیون کنندگی چرک استاندار می باشد. در این تحقیق با استفاده از نتایج بیشتر از صد و پنجاه فرمول مایع ظرفشوئی موفق به پیش بینی مقدار قدرت امولسیون کنندگی چرک استاندارد با استفاده از فرمول مایع ظرفشوئی شدیم بدون اینکه نیازی به اندازه گیری عملی این پارامتر باشد. در این تحقیق مشخص شد که هر ماده اولیه مورد مصرف در مایع ظرفشوئی دارای رابطه ای مستقیم با درصد آن در محصول و یک ضریب که برای هر ماده ای مقدار مشخصی دارد می باشد. بنابراین فرمول لازم جهت محاسبه این پارامتر مهم در مایع ظرفشئوی به دست آمد.