سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

الهام کریمی دهکردی – کارشناس ارشد زراعت

چکیده:

قارچهای خوراکی یا جنس پلورتوس متعلق به خانواده آگاریکاسه از جمله قارچهای خوراکی هستند که علاوه برداراب ودن ارزش غذایی سایرقارچهای خوراکی پرورش و تولید آن بسادگی و بدون نیاز به تاسیسات پیشرفته انجام میگیرد قارچهای خوراکی صدفی قادر هستند که مواد تشکیل دهنده ضایعات کشاورزی را به پروتئین قابل استفاده برای انسان تبدیل نمایند بنابراین پرورش قارچ صدفی سریع و کم هزینه بوده چرا که میتواندب ه راحتی درمواد سلولزی حاصل ازبقایای گیاهی مزارع رشد کند و نیازی به کمپوست کامل ندارد با توجه به اینکه هرساله مقادیر زیادی از مواد زائد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری که مهمترین آنها کاه و کلش گندم است سوزانده یا دورریخته می شود که با برنامه ریزی صحیح می توان از این منابع عظیم درجهت تولید و پرورش قارچ صدفی استفاده نمود و بدین ترتیب نه تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری می شود بلکه تولید این قارچ از نظر اشتغال زایی بالا بودن خانوار روستایی و نیز ترویج استفاده این منبع درفرهنگ غذایی استان نقش به سزایی دارد.