سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای مطالعات کاربردی در شیلات و محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

الهام نظافتیان – دانشجویان مهندسی شیلات
محیا رضایی منش –

چکیده:

سیررو به رشد جمعیت جهان و افزایش نیازهای پروتئینی و کمبود مواد غذایی بویژه پروتئین با کیفیت بالا سبب توجه ویژه به منابع خوراکی دریایی شده است باتوجه بهوجود منابع عظیم دریایی استخراج پروتئین کلاژن ماهیان و شناخت اهمیت آن ضرورت پیدا می کند که کلاژن یک پروتئین شناخته شدها ستو درهرحیوانی یافت می شود و یکی از عناصر حیاتی انسان محسوب میش ود و به حفظ و سلامت پوست کمک می کند و باعث کاهش دردمفاصل شده و بعنوان پوست مصنوعی و همچنین مکمل غذایی مورد استفاده قرارمیگیرد و منابع اصلی آن از حیواناتی چون گاو خوک مرغ و همچنین پوست و فلس ماهی مشتق می شود اما با توجه به وجود بیماری چون جنون گاوی و همچنین محدودیت ادیان اسلام و یهود درمصرف کلاژن حاصل از حیوانات حرام گوشت نظیر خوک یا دامهای حلال گوشتی که ذبح شرعی روی آنها صورت نگرفته و اینکه اسیدآمینه های کلاژن ماهی به امینواسیدهای انسان شباهت بیشتر داشته و جذب سریعتری را دارند و به عنوان یک آنتی اکسیدان برای محافظت از پوست و تحریک فیبروپلاست ها و سایر مزیت های دیگر موثر واقع شده اند