سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

اسماعیل عطای صالحی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
طیبه نخعی مقدم – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

سبوس برنج به عنوان محصول فرعی کشاورزی به صورت فراوان و ارزان یافت می شود محتوای پروتئین موجود در سبوس برنج درحدود ۵۱-۵۱ درصد است که ۷۳ درصد آن محلول درآب ۷۵ درصد محلول درنمک، ۲ درصد محلول درالکل و ۲۳ درصد محلول درقلیا می باشد. خواص منحصر بفرد آن به عنوان ماده ضد آلرژی و ضدسرطان باعث شده که آن را به عنوان پروتئین برتر غلات معرفی کنند استخراج پروتئین از سبوس برنج درچند دهه پیش گزارش شده ست با این وجود درحال حاضر پروتئین سبوس برنج بصورت تجاری هنوز در بازار دردسترس نیست هدف ازاین بررسی مروری برخواص پروتئینی سبوس برنج و روشهای استخراج آن می باشد.