سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مریم خدارحمی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دام
مهرداد بغدادی – فارغ التحصیل کارشناسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر
سیامک اسدی دزکی –

چکیده:

ماده غذایی هدفمند، ماده غذایی است که در بردارنده ی دست کم یک خاصیت سلامت بخش مشخص و به اثبات رسیده، افزون بر خواص تغذیه ای پایه باشد. شیر و فرآورده های آن، به ویژه فرآورده های تخمیری شیر، از مواد غذایی هدفمند با اهمیت به شمار می آیند. وجه تمایز بارز این فرآورده با سایر غذاهای هدفمند در آن است که ترکیب موثر یا هدفمند در آنها را موجودات زنده، یعنی باکتری هاتشکیل می دهند .پروبیوتیک یک واژه لاتین به معنی برای زندگی )حیات بخش( است وبه ارگانیسم های زنده ای اطلاق می شود که که حاوی باکتری ها و مخمرهای سودمند می باشند در صورتمصرف به مقدار لازم اثرات سلامت زایی موثری برای میزبان خود دارندوبرای درمان بیماریهای گوناگون نظیر عفونت های روده ای ، انواع اسهال ، عفونت دستگاه تناسلی ، یبوست و ناسازگاری لاکتوز و تحریک سیستم ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه آلرژی به غذاها به عنوان مشکل جهانی است و همانند سایر نقص های آلرژیک رو به افزایش است.ماست می تواند بعضی از علائم بالینی آلرژی را در بزرگسالان با ورم غشاء مخاط بینی مربوط به آلرژی راکم کند.محصولات لبنی تخمیری، همانند کفیر، خواص ضد آلرژی دارند. کفیر، محصول تخمیری اسیدی و کمی الکلی است و حاوی ترکیبات فعال از لحاظ بیولوژیکی است .مصرف کفیر برای درمان بیماری روده ای معده ای و سوخت و ساز بدن، فشار خون و آلرژی توصیه شده – است. مصرف شیر سویای تخمیری نیز به طور مشخص، اکوسیستم روده ای انسان را با افزایش حضور پروبیوتیک ها بهبود می بخشد. کفیر شیر سویا نه تنها از رشد تومور جلوگیری می نماید و شکل سلول تومور را رو به تحلیل می برد )در موشها(. همچنین در آزمایشگاه کفیر شیر سویا فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد جهش ناگهانی داشته است.