سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

محمدعلی محمدی – دانشجوی بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
جعفر ذوالعلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده:

خواص دارویی و غذایی گی اه آلوئه ورا برکسی پوشیده نیست. تاثیر مطلوب فرآوردههای آلوئه ورا در درمان یا پیشگیری از بسیاری از بیماری ها گزارش شده است که از آن جمله می توان به دیابت ، بیماری های دهان و دندان ، زخم معده و سندرم های دستگاه گوارش ی و یبوست اشاره نمود . قدیمیترین کاربرد گیاه آلوئه ورا در بهبود زخم ها و سوختگی است که سابقه ای بسیار طولانی دارد . گیاه آلوئه ورا جزو ترکیبات پایه بیش از ۴۰ نوع دارو و ماده آرایشی و بهداشتی قرار دارد که امروزه در سطح جهان به فروش می رسند. آلوئهورا به عنوان غذا نیز دارای مزایای بسیاری است که از آن جمله می توان به دارا بودن ۸ اسیدآمینه ضروری برای انسان اشاره کرد . همچنین وجود ویتامین هایE و C ،B12 ،B6 ،B2 ،B1 ،A در فرآورده های غذایی آلوئه به راحتی میتواند تمام یا بخشی از نیاز ویتامین روزانه انسان را تامین کند . این گیاه به دلیل توانایی بالا در تحم ل شرایط سخت خشکی و کم آبی، در سرتاسر دنیا گسترش یافته است. از آنجا که تکثیر طبیعی آلوئه ورا از طریق پاجوش است و به کندی صورت می گیرد، این موضوع عامل بازدارنده ای برای گسترش تولیدات صنعتی محسوب می گردد. بهینه سازی فرآیند کشت بافت و باززایی آلوئه با تثبیت و واسطه گری کشت کالوس، راه – گشای انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه های مختلفی نظیر القای جنین های سوماتیکی و تولید بذر مصنوعی، تثبیت کشت های سوسپانسیون سلولی و اصلاح گیاه از طریق تنوع سوماکلونال خواهد بود . همچنین، دستورزی مسیر های متابولیکی و اصلاح ا ین گیاه از طریق مهندسی ژنتیک و دیگر فن آوریهای نوین زیستی ، گام مهمی در راستای بهبود کیفیت غذایی و افزایش سطح تولید متابولیت های سودمند این گیاه ارزشمند خواهد بود.