سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سارا جعفریان – اعضا هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
داریوش خادمی شورمست –
یاسمن فهیم دژبان –

چکیده:

امروزه بسته بندی و پالایش مواد غذایی یکی از عمده ترین زمینه هایی است که به صورت هوشمند در آمده اند و این بدان معنا است که این بسته ها به شرایط محیطی واکنش نشان می دهند، یا در صورت خراب و سوراخ شدن خود را تعمیر و ترمیم می کنند و یا حتی مصرفکننده را نسبت به وجود آلودگی و یا حضور عوامل بیماری زا در بسته، آگاه می سازند. محققان تلاش بسیاری برای استفاده از تکنولوژی های نوین در بسته بندی انجام داده اند تا از این طریق بتوان محصول را در فروشگاهکنترل کرد و اگر صدمه ای به محصول وارد شد یا محصول فاسد گشت، مسئولین فروشگاه بتوانند به موقع به آن رسیدگی کنند. این یکی از نیازهای اصلی بازار در ۵۱ سال آینده خواهد بود . اهمیت استفاهده از بسته بندی های هوشمند در صنایع گوشت و شیلات به دلیل اهمیت این فراورده ها در سبد غذایی خانواده ها و نیز طبیعت فساد پذیر این کالاهاست که باعث شده بیشترفناوری های نوین در صنعت بسته بندیمواد غذایی برای این گروه از فراورده ها کاربرد داشته باشد . دلایل این که بسته بندی هوشمند در صنایع گوشت وشیلات از آنچه پیش بینیشده بود جلوتر رفته و با استقبال گسترده ای همراه شده است عبارتند از : ۵( در تحقیقات سازمان های معتبرمشخص شده است که مهمترین عامل در پیشرفت این صنعت علاقه مشتریان به مواد غذایی سالم وتازه در بسته بندی های مناسب می باشد. ۲( استفاده گسترده از بسته های هوشمند در فراورده های مختلف ۳( حفظ کامل ماده غذایی بسته بندی شده و جلوگیری یا به تأخیر انداختن فساد آن