سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

شیرین فروزان – کارشناس ارشد صنایع غذایی
امیر رحیمی راد –
محمد دلیرراد –
قادر حاجی قلیزاده –

چکیده:

آب میوه ها بخش مهمی از رژیم غذایی مدرن دربسیاری از کشورها و جوامع بشری می باشند درایران درتولیدانواع نوشیدنی های میوه ای مقادیر متفاوت شیرین کننده طبیعی به کار می رود اسپارتام نوعی شیرین کننده مصنوعی و کاهش دهنده کالری دریافتی می باشد و استفاده از آن درتولید نوشیدنی های میوه ای غیرمجاز بوده و تقلب محسوب می شود در این طرح میزان اسپارتام با دستگاه HPLC اندازه گیری شد با توجه به یافته های به دست آمده از ۲۴۸ نمونه آنالیز شده ۲۲ نمونه ۸ه/۸۷% دارای آسپارتام بودند درنهایت با توجه به اینکه مصرف این شیرین کننده باعثعوارضی مثل سرکوب سیستم ایمنی بدن برهم زدن تعادل املاح دربدن افزایش سطح تری گلیسیرید های خون کاهش انعطاف پذیری وعملکرد بافت ها فقر مس و کروم و … می گردد می توان با اتخاذ راه کارهای اصولی توسط مراکز نظارتی و نمونه برداری از سطح عرضه درجهت بهبود کیفیت آبمیوه های تولیدی ا ستان تلاش نمود.